Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Білорусі вп’яте заарештовано священика, який підтримав опозицію

    Священник Білоруської Православної Церкви Московського патріархату Владислав Богомольников не вийшов на волю після 59 днів адміністративного арешту, пише телеграм-канал «Християнське бачення. Ні війні».

    Священнослужителя мали звільнити 29 жовтня 2022 року, проте стало відомо про новий суд, який дав Богомольникову ще 15 днів.

    Такий тривале ув’язнення священика може пояснюватись тиском лукашенківського режиму. Швидше за все, він відмовляється «співпрацювати» з силовиками, адже досі не з’явилося «покаяльне» відео з ним.

    Єєрей Владислав Богомольников – клірик Мінської єпархії Білоруської Православної Церкви Московського патріархату, викладач Мінської духовної академії. Служив на Площі “Перемен” панахиду за вбитим Романом Бондаренком, оголошував голодування на знак солідарності із політв’язнем Ігорем Лосиком.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у ЗМІ з’явився список репресованих лукашенківським режимом священників. Щонайменше 19 священників РПЦ в Білорусі постраждали, через опозицію до режиму Лукашенка .

    Найсвіжіше

    Популярне