Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    День пам’яті преподобного Давида Евійського в Австралії

    З благословення Архієпископа Австралійського Макарія єпископ Керасунтський Євменій очолив святкові заходи в день пам’яті преподобного Давида Евійського, які відбулися у Святому храмі Богородиці в Іст-Кейлорі, всередині якого знаходиться Свята каплиця, присвячена шанованому святому.

    Про це повідомляє Orthodox Time.

    У понеділок вдень, 31 жовтня 2002 р., напередодні свята, владика Євменій очолив святкову Велику вечірню, а у вівторок вранці, 1 листопада 2022 р., в основний день свята, очолив святкову Божественну літургію.

    Під час проповіді єпископ Керасунтський Євменій, передавши вірянам парафії благословення Архієпископа Макарія, звернувся, серед іншого, до житія святого Давида і, зокрема, до його перших кроків, коли він вирішив слідувати за Христом.

    Владика Євменій пояснив, що перше, що зробив святий, – шукав собі духовного батька і знайшов старця Акакія. “Це говорить нам багато про що, духовний розвиток не може бути досягнутий поодинці, – зазначив він і продовжив: “Кожна людина потребує наставництва.

    Кожній людині потрібен хтось, хто її підкаже дорогу і хтось, хто її виправить. Тільки так можна забезпечити правильний духовний прогрес і розвиток, через духовного отця, який буде любити нас такими, якими ми є, і молитися за наше спасіння”.

    Найсвіжіше

    Популярне