П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа закликав молитись за агресорів, бо вони також «жертви»

    Пара Римський зробив неоднозначні заяви на зустрічі із пресвітерами та семінаристами, які перебувають на навчанні в Римі. Франциск знову порівняв жертву і агресора та поставив між ними знак дорівнює. Екстраполюючи ці вислови на ситуацію в Україні виглядає так, ніби він відбілює рашистів.

    Серед тих, хто звернувся до Папи із запитаннями, був священник з України. Він торкнувся теми війни у нього на батьківщині і запитав, яку роль має відігравати Католицька Церква щодо територій, які страждають від війни, і яке завдання священиків у цих регіонах.

    «Твій народ дуже страждає, я знаю це, і я з вами. Але моліться і за агресорів, бо вони – такі ж жертви, як і ви. Їхніх ран не видно – вони в душі, ви ж моліться, моліться, щоб Господь навернув їх і настав мир. Ось що важливо», – сказав Папа Франциск, цитує vaticannews.va

    Він визнає, що в кожного є Батьківщина і ми повинні її захищати. «Але потрібно йти далі, далі цього, до більш універсальної любові. Матір-Церква має бути близька до всіх жертв. Ба більше, вона має молитися про покаяння агресора, того, хто прийшов зруйнувати нашу Батьківщину і вбити наших рідних. Чи молимося ми про це? Це і є поведінка християнина».

    «Католицька Церква, Свята Матір Церква, – Матір усіх народів. Коли діти сваряться, мати страждає. Церква повинна страждати перед лицем війни, тому що війна – це нищення її дітей. Як мама страждає від розбіжностей між дітьми, коли вони сперечаються або не розмовляють одне з одним, – це маленькі домашні війни, – так і Матір-Церква повинна страждати перед обличчям війни, що відбувається у твоїй країні. Вона повинна страждати, плакати і молитися. Вона має допомагати людям, які тяжко постраждали, які втратили дім, поранених на війні, загиблих… Церква – матір, і її роль насамперед – близькість до тих, хто страждає. Матері також креативні у справі миру, вони в певні моменти намагаються примирити. У даному випадку це непросто, але в Матері-Церкви відкрите серце… », – сказав папа Римський.

    Найсвіжіше

    Популярне