Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Совість позвала»: священник РПЦ пояснив чому поїхав підтримувати російських загарбників

    Отець Никифор з Краснодарського краю рф пояснив, що підтримувати російських загарбників в Україну він поїхав через власну совість.

    «Совість покликала. Я думав: для чого прийняв чернечий постриг? З моєї станиці в Україну йшли двоє людей. Я думав: хто їм там допоможе? Як там буде моя паства? З нашого району йшли казаки. Адже вони теж потребують окормлення (духовному наставленні)», – розповів він в інтерв’ю росЗМІ.

    Він приїхав до єрарха РПЦ, митрополита Катеринодарського та Кубанського Григорія випросити благословення на поїздку в Україну.

    Митрополит РПЦ «запитав: “Чи готовий туди їхати?” Я відповів: “Напевно, не знаю”. Весь Страсний тиждень я молився, відслужив пасхальну службу і наступного дня поїхав», – розповів «духовний наставник» рашистів.

    Служитель РПЦ каже, що виконує роль замполіта, а коли ЗСУ ліквідувала заступника начальника штабу, його наказом командира призначили на цю посаду.

    На думку священника Московського патріархату із українцями треба домовлятись і вже давно, але поки такої можливості нібито немає.

    «Вони на нас схожі, мають освіту. Так само думають, так само намагаються заробити на їжу. Ми навіть ту саму їжу їли в школі під час СРСР. Ми заходимо в Запоріжжя на нічліг у будинок, а там висять штори мого дитинства, килим мого дитинства», – переконує служитель РПЦ отець Никифор.

    Російські війська вбили понад 350 дітей, тисячі мирних жителів, знищили цілі міста, але при цьому вони продовжують брехати про «звільнення» і нацистів. Священники РПЦ їдуть в зону бойових дій в Україну, щоб окупанти охотніше вірили в брехню, про яку говорять московські пропагандисти.

    Нагадаємо, ЗСУ вже ліквідували трьох священиків РПЦ, які приїхали підтримувати окупантів на війні. Раніше Духовний Фронт України повідомляв про ліквідованого заступника муфтія в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне