Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Єромонаха УПЦ МП, який втік в росію, обвинувачують у 63-х злочинних епізодах

    У Калінінському районному суді Санкт-Петербурга відбулося перше засідання за матеріалами кримінальної справи над єромонахом Іоаном (Курмояровим).

    Про це повідомляє телеграм канал “Християни проти війни”.

    Йому закидають 63 “злочинних” епізоди: це переважно відеоролики з його ютуб-каналу з висловлюваннями про війну в Україні, а також пости в соціальних мережах.

    Курмояров провину визнав.

    Адвокат Леонід Крикун відмовився представляти інтереси священика, оскільки вважає, що той себе обмовляє. Тепер інтереси обвинуваченого представляє адвокат “Апології протесту” Луїза Магомедова.

    Наступне засідання призначено на 14 листопада.

    Раніше Курмояров був кліриком Вінницької єпархії УПЦ МП. Втік в росію.

    Про це згадує єромонах ПЦУ Софроній (Чуприна)

    «Свого часу на Вінниччині в Тульчинській єпархії РПЦвУ в соціальних мережах вів активну антиукраїнську діяльність, такий собі, «доктор богослів’я» Іоан Курмояров.

    Його частенько публікували псевдоцерковні ресурси в тому числі СПЖ. Цей великий «богослов», з купленим дипломом магістра, не визнавав російської агресії, називав війну міжусобицею, вважав українську мову та літературу другосортною і т. д. і т. п. Особливо критикував, тоді ще діючий, Київський патріархат. А ось РФ і її кишенькова РПЦ, для нього була «царством небесним». Чоловік занадто захопився своєю діяльність переступивши «червону лінію». На «юного блогера» склали адміністративний протокол (ч. І, ст. 173-3 КУ). Коли запахло смаженим церковне керівництво заметушилося і швиденько позбулося цього «богослова». Поїхав наш гусар в омріяну Москвію, аж в Новосибірськ. Там йому дали посаду викладача семінарії, оселили в гуртожитку. Як кажуть, вивели в люди. Здавалося б життя налагодилося. Але, і там Курмояров почав занадто багато балакати. Щось не сподобалась йому люба, омріяна і хвалена Московія.

    В 2020 році він був заборонений в священнослужінні і звільнений з роботи. РПЦ, яку Курмояров так завзято захищав в Україні, виявилася для нього не такою «білою і пухнастою». Стрічка єромонаха в фейсбуці почала рясніти публікаціями критикуючими головний військовий храм та церковне керівництво», – розповідав єромонах ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне