П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У культовому місці в Ізраїлі виявлено скарб із золотими візантійськими монетами

    Дослідники виявили монети у природному заповіднику Хермон-Стрім на півночі Ізраїлю, на місці якого колись знаходилося присвячене богу Пану місто Баніас. Баніас також відомий як культове місце у християнській культурі. Згідно з Біблією, саме тут Петро проголосив Ісуса Сином Божим.

    За повідомленням НВ, схованку з монетами було знайдено у стіні однієї з будівель. У ній були 44 золоті монети, які карбувалися при імператорах Фоці ( 602−610 рр. н.е.) та Іраклії ( 610−641 рр. н.е.).

    «Більшість монет належать візантійському імператору Іраклію, — йдеться в заяві експерта з нумізматики IAA Габріели Бійовські. — І що особливо цікаво, то це те, що в перші роки його правління на монеті зображений лише його портрет, а через короткий час з’являються зображення його синів. Можна навіть простежити їх дорослішання по довжині бороди, що збільшується».

    Крім монет дослідники виявили руїни будівель, водопровідні канали та труби, гончарну піч, бронзові монети та фрагменти глиняних, скляних та металевих виробів.

    «Виявлення скарбу монет може також пролити світло на економіку міста Баніас за останні 40 років візантійського правління», — повідомив Йоав Лерер, керівник розкопок.

    Найсвіжіше

    Популярне