Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Стіну Пам’яті на Михайлівській площі люди зможуть самі прикріплювати фото героїв

    Цього тижня на Стіні Пам’яті загиблих в російсько-українській війні, що на мурах Михайлівського Золотоверхого монастиря, з’явиться нова секція. Вона створюється у співпраці з Православною церквою України, повідоляє Вечірній Київ.

    Волонтери — організатори цього проєкту наголошують, що секція буде порожньою. Її зроблять зі спеціального композитного матеріалу, щоби світлини загиблих міцно трималися і їх не зривав вітер.

    «На чисту секцію, яку змонтують до кінця тижня можна вішати світлини своїх рідних, близьких, що загинули захищаючи незалежність України від російських орд. Бажано розміщувати світлини форматом не більше 10-15 см по висоті з прізвищем, ім’ям та по батькові, датою народження та датою загибелі — згідно зі свідоцтвом про смерть, а також звання та підрозділ, в якому служив герой (скорочено). Фото має бути обов’язково заламіноване», — пояснює алгоритм дій волонтер — організатор Стіни Пам’яті Павло Нетьосов.

    Він нагадав і про прикріплення фото на двохсторонній скотч, яким треба прикріпити фото впритул до краю секції або до світлини, яка вже закріплена на Стіні.

    «Наразі тимчасово ми не маємо змоги продовжувати цей проєкт й заповнювати нову секцію, але коли побачимо, що місця вже не вистачає, розмістимо на мурі нову порожню основу під фото. Крім того, маємо концепцію для розміщення всіх наступних фото героїв, яку втілимо після перемоги», — сказав Нетьосов.

    Дані з нині розміщених людьми світлин будуть використані при переформатуванні проєкту й стануть частиною бази даних для волонтерів, що займаються проєктом.

    Він наголосив, що Стіна Пам’яті — народний проєкт, створений волонтерами й підтримуваний громадянами та ПЦУ. Й Стіна існуватиме на мурах монастиря завжди.

    «Вечірній Київ» повідомляв, що місяць тому на мурі монастиря заповнили та розмістили секцію нового формату зі світлинами загиблих під час повномасштабного вторгнення російської армії.

    Найсвіжіше

    Популярне