Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ МП освячує храми з ім’ям Кіріла на престолі – Чорноморець

    УПЦ МП насправді не зреклася Московського Патріарха Кіріла і надалі є частиною РПЦ. Про це свідчить підпис на зворотній дошці престолу, який було зроблено під час освячення храму на Кіровоградщині.

    Про це написав релігієзнавець, професор Юрій Чорноморець.

    “Питають чи УПЦ все ще частина МП чи ні? Маємо відповідь: так, частина МП. Сеанс саморазоблаченія відбувся при освяченні храмового престолу, вся суть яку приховують від держави та суспільства тут чітко написана.

    Фото: church.ua

    Підпис на зворотній дошці Престолу, с. Талова Балка, Олександрійської єпархії УПЦ (Кіровоградська область): “…(Богу) содействующу совершися при св(ятейшем патриарсе) Московстем и всея Руси Кирилле, Блаженнейшем ми(трополите Киевс)тем и всея Украины Онуфрии, Высокопреосвященнейшим митрополитом Боголепом в лето от сотворения мира 5730, от Рождества же по плоти Бога Слова 2022, месяца сентября 6 дне [септембрия 19] (підписи учасників освячення)”, – написав Юрій Чорноморець.

    Як йдеться на сайті УПЦ МП, митрополит Олександрійський і Світловодський Боголєп  звершив чин освячення храму на честь “Всіх святих, які у землі нашій просіяли” у Спасо-Преображенському скиту в селі Талова Балка Кіровоградської області.

    Найсвіжіше

    Популярне