Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Коровай і вишиванки: архієпископ ПЦУ відвідав парафію с. Оляниця, яка раніше покинула моспатріархат

    19 вересня 2022 року на свято Чуда Архистратига Михаїла в Хонах єрарх ПЦУ, архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл, прибув з архіпастирським візитом до села Оляниця Вінницької області, де у Свято-Троїцькому храмі звершив водосвятний молебень.

    На подвір’ї храму владику зустріли і привітали діти та парафіяни, які піднесли йому коровай і квіти. У притворі храму настоятель ігумен Філарет (Галіцький), підносячи хрест своєму архіпастирю, запросив його звершити водосвятний молебень та разом з духовенством і віруючими вознести свої архіпастирські молитви за перемогу над ворогом, за мир і злагоду в Україні, передає сайт єпархії ПЦУ.

    У 2022 році Свято-Троїцька громада послідувала Томосу про автокефалію УПЦ та приєдналася до Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ, вийшовши з підпорядкування московського патріархату.

    У цей день владика звершив водосвятний молебень та очолив хресний хід навколо храму, після відпусту якого звернувся до присутніх. Далі з благословення Блаженнійшого Епіфанія, митрополита Київського і всієї України, архієрей нагородив громаду грамотою предстоятеля ПЦУ. Своєю чергою ігумен Філарет подякував владиці за його молитви та мудрі настанови.

    Нагадаємо, в храмі, який приєднався до ПЦУ повінчався військовий ЗСУ із своєю нареченою.

    cerkva.vn.ua

    Найсвіжіше

    Популярне