Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    З нагоди свята Різдва Пресвятої Богородиці Предстоятель ПЦУ очолив літургію у Спасо-Преображенському соборі

    В день свята Різдва Пресвятої Богородиці, 21 вересня 2022 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у ставропігійному Спасо-Преображенському соборі на столичних Теремках.

    Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, єпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, клірики собору та запрошене духовенство.

    За літургією молилися голова Парафіяльної ради собору Ігор Лисов, Герой України Ігор Гордійчук та численні віряни.

    Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній привітав громаду зі святом та відзначив українських спортсменів та тренерів національних збірних зі стрибків у воду та синхронного плавання церковними нагородами.

    Митрополит Олександр та ктитор собору Ігор Лисов подякували Предстоятелю за архіпастирський візит та вручили йому ікону з часточкою мощей святителя Іоана Золотоустого і пам‘ятну відзнаку.

    Після Божественної літургії було звершено спільну молитву за упокій душі Блаженнійшого владики Володимира (Сабодана) перед пам’ятником на його честь.

    Найсвіжіше

    Популярне