Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Литві переглянуть усі шкільні підручники російською мовою, – міністр

    Міністерство освіти Литви перегляне усі шкільні підручники російською мовою. Підозрюють, що вони не відповідають сучасній політичній ситуації.

    Про це повідомляє Міносвіти Литви.

    Міністр Юргіта Шюкжидінене повідомила, що у шкільній програмі неприпустимий образ Росії, який представляли старі підручники.

    Загалом у ході безпрецедентної перевірки буде перевірено 21 підручник: 8 для викладання російської мови та 13 для викладання іноземної мови.

    Міністр зазначила, що відомство пішло на такі заходи через ситуацію з підручником російської мови “У добрий шлях” , в якому Росія описувалася як демократична держава, а також у ній пропонувалося відвідати окупований Росією Крим. Ця книга вже вилучена з обігу.

    “Ми поінформували школи та самоврядування про те, що цей підручник не підходить для використання у навчальному процесі, його необхідно вилучити з архівів шкільних бібліотек”, – розповіла Шюкжидінене.

    Вона додала, що решта підручників перевірить Національне агентство з освіти (NEA). Якщо книги визнають такими, що не відповідають вимогам, вони будуть вилучені з бібліотек. При цьому навчальним закладам, які встигли закупити їх, відшкодують витрати на придбання нового навчального матеріалу.

    Найсвіжіше

    Популярне