П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Чорткові над собором ПЦУ встановили четвертий позолочений хрест

    Днями над собором Рівноапостольного Князя Володимира Великого ПЦУ у Чорткові з`явився хрест над четвертим куполом, посвячений ще торік 28 липня, на храмове свято.

    Про це повідомляє місцеве видання “Чортків city”.

    “Безперечно, увага чортків`ян та гостей міста мимовільно привернута до святині, що будується ось уже майже три десятки літ (перший камінь під будівництво закладено 1993 року). Містянам неабияк хочеться, щоб храм врешті-решт був добудований, ставши ще однією окрасою древнього п`ятсотлітього міста, яке так багате на культові споруди з вишуканою архітектурою”, – пишуть у виданні.

    Там зазначають, що тривалий час не було помічено якихось масштабних будівельних робіт біля храму.

    “Однак з початком вересня над останнім з чотирьох “малих” куполів виросло риштування, з-поміж якого днями став проглядатися золотавий хрест. (Хоча здалеку він виглядає порівняно невеликим, насправді його висота сягає п’яти метрів!). За якийсь місяць-другий часу буде споруджена і сама позолочена баня. Тож залишиться діждатися того історичного моменту в літописі собору, коли в центрі над усіма чотирма здійметься головний – найбільший купол духовної святині, увінчаний хрестом”, – відзначили у виданні.

    Найсвіжіше

    Популярне