Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    ЗСУ вшанували пам’ять загиблих у теракті 11 вересня 2001 року

    Збройні сили України вшановують відважних та героїчних чоловіків і жінок Збройних сил Сполучених Штатів Америки, тих громадян, хто першими прийшов на допомогу, рішучих військових та цивільних американців, які проявили надзвичайну мужність врятувати інших 11 вересня 2001 року.

    Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

    «Іван Скала, американець українського походженням, який героїчно загинув під час терористичного акту 11 вересня 2001 року. Іван Скала працював поліцейським у Нью-Йорку і добровільно зголосився рятувати життя людей того трагічного дня. До трагедії Джон працював у нічну зміну. Зміна закінчилася о сьомій ранку, теракт стався вже о 8 ранку і він, не вагаючись, почав евакуювати людей. Скала двічі заходив у вежі, що горять, перевіряючи, чи не залишилися люди на поверхах. Він мав повернутися після другого проходу, але зайшов до будівлі втретє, щоб перевірити, чи залишилися люди. У цей момент вежа впала», – ідеться в повідомленні.

    Як зазначається, ЗСУ солідаризуються зі Збройними силами США, які воювали за свободу Сполучених Штатів після найбільшого теракту на американській землі і ніколи не забудуть тих, хто віддав своє життя для захисту цієї свободи.

    «Збройні сили України вдячні США за багаторічну – останні 9 років й особливо – після 24 лютого – після неспровокованого, незаконного, несправедливого, жорстокого, підступного та цинічного вторгнення, за системну та всебічну підтримку українського війська та народу України у протидії збройній та гібридній агресії російської федерації», – сказано в повідомленні.

    Теракт 11 вересня 2001 року у США – низка терористичних атак, під час яких терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку та будівлю Пентагону у Вашингтоні. Безпрецедентні теракти, які назавжди змінили Америку, скоїли 19 молодих арабів, виконуючи накази ісламістів, які базувалися в Афганістані.

    Трагедія 11 вересня стала найбільшим терористичним актом в історії через одночасну величезну кількість загиблих – 2 тисячі 977 осіб.

    Найсвіжіше

    Популярне