Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Волинська єпархія ПЦУ вшанувала загиблих воїнів під Іловайськом

    З благословіння єрарха ПЦУ, митрополита Луцького і Волинського Михаїла в містах і селах Волині відбулися панахиди з нагоди Дня пам’яті захисників України.

    Про це повідомляє сайт Волинської єпархії ПЦУ.

    Заупокійну літію на Театральному майдані обласного центру, перед фотостендом «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України», очолив староста кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець.

    У слові душпастир зазначив: «Коли Господь говорить про любов, то каже, що немає більшої любові, коли хто душу свою віддасть за ближніх своїх (Ін. 15:13). Перед нами портрети мужніх, надзвичайно жертовних людей, які не шкодували свого життя заради нас з вами. Згадуючи тих юнаків і дівчат, які загинули, ми повинні бути єдині. Тому що від нашого єднання залежить подальший хід історії».

    29 серпня 2014 року російські війська розстріляли колону українських захисників під Іловайськом, яким попередньо пообіцяли безпечний вихід з оточення. Ця трагедія стала найбільшою на той час російсько-української війни, коли за кілька днів загинули сотні наших солдатів. Символом Дня пам’яті захисників став сонях. Тому що саме під соняшниками наші воїни віддали своє життя за свободу української держави та усіх її мешканців.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній освятив першу чергу будинків для родин, які втратили житло внаслідок російського вторгнення.

    Найсвіжіше

    Популярне