Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Звук церковних дзвонів не має асоціюватися з хімічною небезпекою, – о. Георгій Коваленко

    Священик Православної Церкви України, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко прокоментував повідомлення Центру протидії дезінформації про зміну сигналів для різних видів загроз: у разі виникнення хімічної небезпеки – церковні дзвони, радіаційна небезпека – дзвін на сполох, оголошення евакуації – гудок потяга.

    Свою думку священик висловив у соціальній мережі Facebook, передають Українські новини.

    “Хто таке придумав? “Сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів. Сигнал радіаційної небезпеки – це дзвін в набат”. Чому звук церковних дзвонів має у нас тепер асоціюватися з хімічною небезпекою? Чому у разі ядерного удару має лунати набат? І як звичайна людина має відрізнити “церковні дзвони” від “набату”? То може вже одразу вмикати “Зі святими упокій”?

    Впевнений, що на підприємствах хімічної галузі та на атомних станціях є свої сигнали сповіщення про небезпеку. І це точно не церковні дзвони. І саме їх варто використовувати. А церковні дзвони давайте залишимо як нагадування про Бога і заклик до молитви, а не повідомлення про техногенні “апокаліпсиси” від руzzкого міра”, – написав о. Георгій Коваленко.

    Найсвіжіше

    Популярне