Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Львові попрощалися зі зв’язковою УПА Дарією Гусяк

    Сьогодні, 15 серпня 2022 року, Львів провів в останню дорогу Дарію Гусяк – останню зв’язкову головнокомандувача УПА Романа Шухевича, члена Організації українських націоналістів. Чин похорону очолив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Володимир у співслужінні із собором священників у Гарнізонному храмі свв. апостолів Петра і Павла.

    Про це повідомляє Львівська обласна рада.

    Долучилися до прощання представники громадських організацій, пластуни, а також міська та обласна влада, зокрема міський голова Львова Андрій Садовий.

    Як зауважила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, постать Дарії Гусяк є визначною не лише для Львівщини, це людина, яка для українців в усьому світі є прикладом боротьби та віри в те, що Україна є і Україна буде.

    «Вона завжди була скромна, невибаглива і працювала заради держави. Це була справді сталева людина, яка знала і зріло формувала навколо себе оточення. Завжди звертала увагу на молодь, на роботу з нею, на підготовку молодих кадрів», – наголосив український історик і громадський діяч Микола Посівнич.

    Останній спочинок Дарія Гусяк знайшла на Личаківському цвинтарі.

    Найсвіжіше

    Популярне