Понеділок, 15 Квітня, 2024
Бiльше

    Погрожував ПЦУ і підтримував агресію РФ: на Волині оголосили підозру переселенцю з Донеччини

    Служба безпеки України повідомила про підозру вородожому пропагандисту з Донеччини, який після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну утік на Волинь

    Про це повідомили у відомстві, передає “Еспресо.Захід”.

    За даними спецслужби, 40-річний чоловік знайшов прихисток у селі поблизу Луцька.

    “Перебуваючи у відносній безпеці, зловмисник систематично висловлювався на підтримку збройної агресіїї РФ проти України, погрожував місцевим мешканцям покараннями від збройних формувань РФ та постійно очікував прихід “руского міра” на Волинь”, – розповіли в СБУ.

    Крім того, чоловік погрожував місцевому священнику, його родині та прихожанам Православної української церкви.

    “Постійно погрожував висловами на кшталт: “После прихода россиян все нацики и представители восточных областей, которые их поддерживают будут … уничтожены…”, “Будем резать вас, уничтожать вас, издеваться над вами, вашей семьей, всеми нациками и священниками”, – йдеться у повідомленні.

    Чоловіку оголосили підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 ККУ), а також порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками (ч. 2 ст. 161 ККУ).

    Найсвіжіше

    Популярне