П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Депутати рівненської облради підтримали заборону діяльності московського патріархату

    Депутати обласної ради підтримали звернення Рівненської обласної ради щодо діяльності Української православної церкви (Московський патріархат), підготоване групою депутатів. Загалом за звернення проголосував 61 депутат.

    Як зазначено у зверненні, депутати Рівненської обласної ради, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями Рівненщини, всю облудність ідеології «русского міра», вважають неприпустимим подальше існування та діяльність УПЦ (МП) в Україні загалом та на Рівненщині зокрема, передає сайт Рівненської облради.

    Депутати вимагають від Верховної Ради України прийняти закон, який унеможливить (заборонить) діяльність УПЦ (МП) в Україні.

    Від Рівненської обласної державної адміністрації (Рівненської обласної військової адміністрації) вимагають здійснити перевірку дотримання умов охоронних договорів користувачами – релігійними громадами на території Рівненської області.

    Натомість від управління служби безпеки України в Рівненській області вимагається проінформувати депутатів обласної ради про наявність фактів колабораційної діяльності священнослужителів УПЦ (МП), або на території культових споруд, які перебувають в користуванні УПЦ (МП) та вжиті заходи щодо запобігання таких фактів.

    Керівники  територіальних громад області повинні провести роз’яснювальну роботу серед мешканців громад щодо неприпустимості діяльності УПЦ (МП) в умовах військової агресії росії проти нашої держави.

    Депутати також закликають мирян УПЦ (МП) порвати будь-який зв’язок з РПЦ та розпочати об’єднавчий діалог про приєднання або перехід до ПЦУ.

    Також депутати підтримали правку, яку вніс депутат Олександр Дехтярчук. Йдеться про звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою щодо невідкладного прийняття постанови про розірвання договорів користування майном монастирів московського патріархату в Україні, яке перебуває у розпорядженні Кабінету Міністрів України.

    Текст звернення доступний за посиланням.

    Найсвіжіше

    Популярне