Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщині предстоятель ПЦУ освятив новий величний храм

    На Львівщині у Солонківській громаді сьогодні за участю митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Православної церкви України Митрополита Епіфанія відбулося освячення храму Преображення Господнього.

    Про це повідомляє пані Ірина Гримак та leopolis.news

    «Близько 100 священників, єпископів, владик, архієреїв ПЦУ з усієї України взяли участь в освяченні церкви, іконостасу і встановленні престолу», – зазначає вона.

    Із опублікованих фото видно, що на освяченні були митрополит Макарій, Димитрій і Симеон.

    «Вітаю Солонківську територіальну громаду з освяченням храму на честь Преображення Господнього! Цей храм є місцем особливої присутності Божої. Від усього навколишнього простору природи він виокремлений талантом архітекторів, працею будівничих, турботами настоятеля, благодійників і всієї громади, щоб слугувати місцем особливого пошанування Отця Всесвіту. Сьогодні для цього Божого дому і для всіх нас, хто причетний до його зведення та освячення, особливе свято, яке, можливо, буває тільки раз на все життя», – сказав Блаженніший Митрополит Епіфаній.

    Під час освячення були присутні: голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, депутат обласної ради Михайло Гичка, голова громади Богдан Дубневич, мешканці Солонки та навколишніх сіл, а також духовенство та громадськість.

    Нагадаємо, на Київщині до ПЦУ перейшла ще одна громада. Також предстоятель ПЦУ відзначив медиків Прикарпаття.

    Фото: Ірина Гримак

    Фото: Ірина Гримак
    Фото: Ірина Гримак
    Фото: Ірина Гримак
    Фото: Ірина Гримак
    Фото: Ірина Гримак

    Найсвіжіше

    Популярне