Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    За ворожі листи до посольства України – 140 годин громадських робіт

    Прокуратура Латвії засудила людину до 140 годин громадських робіт за відправку ворожих електронних листів до посольства України у Латвії.

    За статтею Кримінального кодексу Латвійської Респібліки, особа звинувачується в діянні, спрямованому на розпалювання національної ненависті та ворожнечі, повідомляє Delfi.

    Справу розслідувала Служба державної безпеки (СДБ), що повідомила, що на адресу електронної пошти посольства України в Латвії надсилалися листи, в яких висловлювалися відкрита нетерпимість, ненависть та агресія стосовно народу України, включаючи співробітників посольства. У листах також були погрози розправи.

    За підсумками кримінального процесу прокуратура визначила покарання чоловікові у вигляді громадських робіт на 140 годин. Згідно із законом, прокуратура може покарати обвинуваченого, якщо той визнає свою провину та погоджується завершити кримінальний процес призначенням йому покарання.

    Після 24 лютого СДБ Латвії порушила 22 кримінальні провадження і прийняла чотири кримінальні провадження від Держполіції у зв’язку з підтримкою російської агресії та розпалюванням ненависті.

    Наразі СДБ завершила досудове розслідування у п’яти кримінальних справах, направивши отримані під час слідства матеріали до прокуратури та завівши на підозрюваних осіб кримінальне переслідування. За 21 кримінальним провадженням триває досудове розслідування. 16 особам надано статус підозрюваних, а ще шести особам надано статус особи, стосовно якої порушено кримінальну справу.

    Раніше СДБ Латвії затримала блогера Кіріла Фьодорова, творця та адміністратора російськомовної тематичної групи у Facebook “Кримінальна Латвія” Юрія Міхайлова.

    Найсвіжіше

    Популярне