Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    В Іспанії фіксують різкий спад церковних шлюбів

    Впродовж останніх 20 років в Іспанії відбувся значний спад кількості укладених церковних шлюбів. Про це свідчить статистика, опублікована Конференцією єпископату Іспанії.

    Про це передає Католицький оглядач.

    Відповідно до церковних даних, у 2000 році занотовано понад 163 тисячі церковних подруж, що становило найбільшу кількість після 1975 р.

    Водночас автори звіту інформують, що в ХХІ ст. швидко зменшується кількість осіб, які укладають сакраментальний шлюб. У 2021 р. відбулося трохи менше 30 тисяч таких церемоній, що становить найменшу річну кількість укладених церковних шлюбів за останніх 20 років.

    Ця статистика показує, що впродовж останніх двох десятиліть все більше наречених схиляються до життя в цивільному «шлюбі». Це означає, що в ХХІ ст. дійшло до зміни традицій. У 2000 р. із 220 тисяч нових формальних подруж, три четвертих укладали церковний шлюб. Водночас у 2021 р. сакраментальні подружжя становили майже 20% серед усіх укладених подруж на території Іспанії.

    Відповідно до даних Інституту статистики у Мадриді, загалом у 2021 р. на шлюбний рушник в Іспанії стало 147,8 тисяч пар.

    Найсвіжіше

    Популярне