Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    РосЗМІ поширюють фейки про нібито вилучення дітей в українських біженців у Європі

    Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейки російських змі про нібито вилучення дітей в українських біженців, які знайшли прихисток у Європі.

    Так, за даними ЦПД, пропагандисти стверджують, нібито українських дітей вилучають за те, що “вони не доїдають порції, які їм дали, або, навпаки, – швидко їх з’їдають, за дуже сильну емоційну прив’язаність до батьків, за те, що мама голосно сварить дитину”.

    Інший фейк кремлівські медіа поширили з посиланням на російські силові структури. За їхньою версією, “українцям-донощикам, які “здають” своїх друзів, родичів чи знайомих, виплачують винагороду у розмірі 100 доларів, а затриманих відправлять до так званих фільтраційних таборів для подальшої детальної перевірки Службою безпеки України”.

    Дезінформацію також видав призначений російськими загарбниками “керівник” тимчасово захоплених територій Запорізької області. Колаборант заявив, що Збройні Сили України нібито “ведуть цілеспрямоване знищення посівів сільськогосподарських культур на території Запорізької області шляхом обстрілів полів, при цьому витрачаючи дефіцитні боєприпаси”.

    Найсвіжіше

    Популярне