Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На акції у Відні вимагали припинити роботу Райффайзенбанку в Росії

    Під головним офісом банківської групи Raiffeisen Bank International (RBI) у Відні пройшов пікет з вимогою припинити роботу дочірньої компанії RBI у росії.

    “Сьогодні ми тут, щоб допомогти Raiffeisen Bank International нарешті припинити співпрацю з російською федерацією. Кожен цент, сплачений як податок в росії, вбиває репутацію та усі гарні дії цієї банківської групи. RBI має якомога швидше довести до кінця історію з продажем російського дочірнього банку, припинивши маніпуляції з ціною, що затягують процес продажу”, – заявив організатор акції, активіст української громади Андрій Каріоті, передає Укрінформ.

    Під час мітингу активісти наголосили на тому, що податки, що RBI сплачує до російського бюджету, фінансують агресивні дії російської терористичної армії. І тому кожен рубль, який отримує росія від діяльності “Райффайзен”, означає “більше страждань, більше кровопролиття і більше смертей у мирній європейській Україні”.

    Учасники акції розвісили плакати з написами “Бомби, які ви оплачуєте, можуть колись впасти й на ваш будинок”, “Не підтримуйте російські бомби!”, “Виходьте з росії, зараз!”, а також роздавали перехожим листівки із закликом якнайшвидше завершити повний вихід фінансової установи з росії.

    Під час акції відбулася неформальна розмова з керівницею відділення RBI, якій активісти вказали на те, що хороша репутація і порядність коштують набагато дорожче, ніж зароблені в росії гроші, а “цінність життя набагато більша, ніж мільярди рублів прибутків, отриманих у фашистській диктатурі”.

    Найсвіжіше

    Популярне