П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Основна хвиля паломників хасидів цьогоріч рушить до Умані через Молдову

    Український дипломат у Молдові заявив, що Україна не перешкоджатиме паломникам-хасидам, які захочуть відвідати Умань для святкування єврейського Нового року.

    Така заява прозвучала під час круглого столу за участю представників багатьох країн та органів з питань підготовки до паломництва у Рош га-Шана 5783. Зустріч відбулася 20 липня у Кишиневі. Її ініціював рабин Молдови Пінхасом Зальцманом. Про це інформує сайт “Єврейські новини”.

    На зустрічі були присутні високопосадовці посольства США на чолі із заступником посла та радником з політичних питань, заступник посла України в Молдові Володимир Манжола, голова Фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен Нун, та ізраїльські представники молдавських авіакомпаній Air Moldova та Hi-Sky та представники імміграційних влади та сил безпеки на кордонах Молдови.

    Рабин Зальцман представив експертні оцінки, згідно з якими більшість брацлавських послідовників, які приїхали в Умань на Рош га-Шана, приземляться в Молдові з огляду на відносну близькість Умані та протяжний кордон між Україною та Молдовою. Рабин також пояснив присутнім велике значення Рош га-Шана для брацлавських хасидів, а також їхню відданість вченню раббі Нахмана з Брацлава.

    Заступник посла України в Молдові заявив на зустрічі, що його країна не перешкоджатиме відвідуванню прочан Умані в Рош га-Шана, і що посольство допоможе хасидам. Американські дипломати висловили готовність допомогти з бюрократичними питаннями та питаннями безпеки.

    Основна хвиля єврейських паломників цього року рушить до Умані через Молдову в ролі перевалочного пункту. У єврейських громадах Молдови тривають активні консультації із зацікавленими організаціями та дипломатами з цього питання.

    Найсвіжіше

    Популярне