Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Нацбанк Естонії продає спеціальну монету на підтримку України

    Національний банк Естонії розпочав продаж спеціальної монети номіналом два євро, присвяченої Україні та свободі, і передасть дохід від їх продажу Національному банку України. Дизайн монети розробила Дар’я Тітова, молода українка-біженка з Харкова, яка навчається в Естонській академії мистецтв.

    Авторка монети розповіла, що участь у конкурсі дизайну монети допомогла їй впоратися з почуттям безпорадності. «Я відчувала себе погано і винувато, тому що я прокидаюся з сонцем, а багато українців прокидаються від звуку ракет і бомб. Щоб передати це почуття, я намалювала дівчину, яка захищає пташку в руці», – розповіла Дар’я Тітова.

    На монеті зображено дівчину як символ ніжності, яка оберігає пташку в руці. На дизайні також є пшеничне колосся і напис латинецею “Слава Україні”.

    Монета коштує 18 євро. Можна придбати до 50 монет одночасно, а загалом у продаж надійшло 40 000 монет. Банк Естонії оголосить, скільки доходу від продажу надійде до центрального банку України, коли буде відома кількість проданих монет, а також вираховано податок і вартість каналів продажу. Банк Естонії готовий збільшити тираж монет, якщо буде високий попит.

     

    Найсвіжіше

    Популярне