Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Перша літургія українською відбулася у селі Хмельницької громади

    Про намір парафії церкви Святого Іоанна Богослова у селі Черепівка, що в Олешинській сільській ОТГ, перейти до Православної Церкви України було повідомлено наприкінці травня. Проте перша літургія українською мовою у храмі відбулася лише 10 липня.

    Про Божу службу, що провели у храмі вперше українською мовою, розповіла староста Олешинського старостату Валентина Базилюк, передає Поділля.news.

    “Сьогодні відбулась перша Україномовна Літургія! В рідному храмі на рідній землі, на землі захисників і патріотів в храмі Святого Іоана Богослова с. Черепівка Олешинського старостату. Дякуємо вам за небайдужість, за віру в перемогу, за вихованих дітей і розуміння що ми одна нація, одне ціле!” – повідомила Валентина Базилюк.

    Станом на 10 липня на Хмельниччині про перехід до ПЦУ заявили вже 159 парафій, з них 94 такі рішення ухвалили після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України у лютому 2022 року. Хмельниччина все ще залишається лідером за кількістю парафій, що досі належать до УПЦ (МП) – їх на теренах області залишилося 839.

    Найсвіжіше

    Популярне