Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині сільрада заборонила УПЦ проводити масові заходи

    Днями на сесії Лугинської селищної ради, що у Коростеньському районі Житомирської області, депутати ухвалили рішення «Про забезпечення заходів щодо недопущення розколу громади на релігійному підґрунті, проросійської пропаганди в храмах Московського Патріархату та спекуляції на віруваннях мешканців в межах Лугинської селищної територіальної громади».

    Пункт 1 рішення викладений в наступній редакції: «Заборонити Українській Православній Церкві Московського Патріархату та релігійним організаціям, які є частиною Російської православної церкви, діяльність, заклики та розповсюдження інформації, що несуть загрозу національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України, ввести особливий режим їхньої роботи, що включає заборону проведення зборів, мітингів, ходів та всіх інших масових заходів в межах Лугинської територіальної громади», повідомляє сайт Лугинської громади.

    Рішення підтримали 17 депутатів селищної ради. 9 депутатів були відсутні з різних причин.

    Раніше парафія Різдва Пресвятої Богородиці смт. Лугини Житомирської області разом із священником УПЦ МП Петром Киричевським приєдналась до Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне