Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський звільнив Андрія Мельника та ще чотирьох українських послів

    Президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення ще п’ятьох українських послів.

    Відповідні укази опублікували на сайті Офісу президента.

    9 липня Зеленський підписав укази про звільнення Євгена Перебийноса з посади посла України в Чеській Республіці, Вячеслава Яцюка — з посади посла у Норвегії, Любови Непоп — з посади посла в Угорщині.

    Також Зеленський звільнив посла України у Німеччині Андрія Мельника: після його інтерв’ю німецьким журналістам (під час якого обговорювали Степана Бандеру) Міністерство закордонних справ відхрестилося від слів Мельника, а очільник МЗС України Дмитро Кулеба провів розмову з главою МЗС Польщі.

    Також президент підписав указ про звільнення Ігоря Поліхи — він був послом України в Індії, Мальдивах, Непалі, Шри-Ланці та Бангладеш за сумісництвом.

    Масове звільнення послів

    Це вже не вперше з початку активної війни Володимир Зеленський проводить кадрові зміни серед українських послів. У березні він підписав указ про відкликання пані посла України в Марокко Оксани Васильєвої та посла України в Грузії Ігоря Долгова.

    Тоді Зеленський попереджав, що посадовці мають працювати на користь держави, а не просто триматися за посаду.

    «Є ті, хто працює разом з усіма на оборону держави, на те, щоб Україна могла вибороти своє майбутнє, — ми цінуємо роботу кожної такої людини. А є ті, хто марнує час і працює тільки на те, щоб залишатися при посаді […] З усією повагою: не буде зброї, не буде санкцій, не буде обмежень для російського бізнесу — шукайте, будь ласка, іншу роботу», — казав тоді президент.

    Після цього у травні Зеленський своїм указом також звільнив Валерія Кірдоду з посади посла України у Нігерії та у Камеруні за сумісництвом. А наприкінці червня Зеленський підписав укази про звільнення українських послів одразу в п’яти країнах: Грузії, Словаччині, Португалії, Ірані та Лівані.

    Найсвіжіше

    Популярне