П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: Росія намагається розділити Україну та анексувати її східну частину

    З нагоди пам’яті святого великомученика Кіріакія, Вселенський патріарх Варфоломій очолив Божественну літургію, що відбулась в одноіменному храмі громади Контоскалі у четвер, 7 липня 2022 року.

    На службі був присутній єпископ Команський Михаїл, екзарх Вселенського Патріархату в Києві, священнослужителі з-за кордону, архонти Офікіалій, вірні з Константинополя та велика група паломників з Афін, передає Orthodox Times.

    Представляючи єпископа Команського Михаїла, Вселенський Патріарх згадав про «несправедливу і нечестиву» війну, що триває в Україні, «яку Росія почала своїм вторгненням на українську територію і намагається розділити цю країну та анексувати її східну частину, з’єднати її зі своїми територіями, як це було кілька років тому з Кримом. На жаль, це непередбачувана, невиправдана, несправедлива війна. Це було засуджено нашим Вселенським Патріархатом від самого початку. І попри всі заклики Його Святості Папи Римського, нашого Вселенського Патріархату та багатьох керівників держав, міжнародних організацій тощо, Росія не здається, і війна триває з тисячами жертв. У цій війні загинуло щонайменше тридцять тисяч російських солдатів, і стільки ж, якщо не більше, буде по той бік України, ні в чому не винних людей, мирних жителів, людей похилого віку, дітей. Були зруйновані школи, лікарні, церкви. І ми знову бажаємо і молимося день і ніч, щоб ця війна закінчилася. Єпископу Команському, який має мужність жити під бомбами та стріляниною, бажаємо сили, мужності та молимося Богу, щоб захистив його і всіх наших православних братів і сестер в Україні, і тих, хто належить до нової Автокефальної Церкви, під керівництвом митрополита Київського Епіфанія, і тих, хто ще не приєднався до нього».

    Найсвіжіше

    Популярне