П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відвідав кафедральний храм Грузинської Церкви в Лондоні

    На запрошення архієпископа Дманіського і Агарак-Таширського Зенона, керуючого парафіями Грузинського Патріархату в Великобританії, митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав грузинський кафедральний храм на честь Різдва Христового в Лондоні. Предстоятеля ПЦУ супроводжував архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

    Архієпископ Зенон і духовенство тепло зустріли гостей з України. На запрошення грузинського єрарха Блаженнійший митрополит Епіфаній перед іконою Іверської Матері Божої підніс молитву за перемогу і мир для України, за українське військо і народ. Також було виголошене многоліття предстоятелям Грузинської та Української Церков, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятель Православної Церкви України висловив вдячність місцевій грузинській діаспорі та християнській громаді за солідарність та гуманітарну допомогу українському народу. З особливою вдячністю та вшануванням згадали грузинів, які героїчно загинули в російсько-українській війні та громадян Грузії, які воювали за Україну, повідомив архієрей Грузинської Церкви.

    На пам’ять про відвідання храму архієпископ Зенон подарував панагію із зображенням Грузинської ікони Богородиці, а також мале архієрейське облачення. «Вірю, що цей день увійде в історію, Ваше Блаженство є другим після Католікоса-Патріарха Ілії Предстоятелем Помісної Церкви, хто відвідав наш храм. Для нас це велика честь і радість!» – підкреслив грузинський єрарх.

    «Дорогий владико, я теж дуже радий бути тут, помолитися за Україну, відчути братню любов і підтримку. Ми знаємо, що боголюбивий грузинський народ вболіває за нас, молиться, підтримує в час важких випробувань. Дякуємо за це, за все, що Ви особисто робите!» – підкреслив Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне