Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Пастирі не повинні кокетувати з владою – Папа Римський

    Іноді ми, священики, наражаємося на спокусу кокетувати з владою, але це неправильний шлях: вірний шлях полягає в тому, щоб пасти стадо.

    Так Папа Римський Франциск відповів на запитання кореспондента Telam про віру в сучасному світі, про те, як можна її відродити, передає Vatican News.

    Бути пастирем – це, перш за все, «брати участь у житті свого народу», пояснив понтифік, і наслідувати приклад Господа, Який прийшов, щоб рятувати людей, а не засуджувати.

    Зазначивши, що, можливо, не всім сподобається те, що він скаже, Папа розповів про скульптуру, яку бачив у базиліці Везлі. У Середньовіччі катехизація нерідко здійснювалася у вигляді мистецтва, зокрема, скульптур. Однією з таких скульптур є капітель, що зображує Юду, а разом з ним – диявола, який тягне його вниз, і пастиря, який тягне його в інший бік. «Це повчання народу Божому про те, що Бог – більший гріха, Бог більший зради, і не треба впадати у відчай від скоєних помилок, – завжди є Той, хто візьме тебе на Свої плечі. Це – найкраще настанова про особистість Бога, про Боже милосердя», – наголосив Папа Римський.

    Найсвіжіше

    Популярне