Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Прихожани ПЦУ із села на Тернопільщині не можуть потрапити до храму через Московський патріархат

    На початку червня парафія святого Миколая, що в селі Колодне колишнього Збаразького, а нині Тернопільського району вирішила порвати з московською церквою і перейти у лоно Православної Церкви України. Саме тоді вхід і всі замки до храму були зачинені на колодки. А парафіяни розповідають – не могли помиритися з представниками московського патріархату. Ситуація зараз не змінилася.

    Люди вирішили покинути московський патріархат, але “УПЦ” залишати храм не хоче. Місяць парафіяни православної церкви московського патрірхату блокують вхід до храму Святого Миколая. А спроби відслужити молебень принаймні на подвір’ї храму – завершилися бійкою між двома конфесіями, повідомляє “Тернопіль-1”.

    Московський патріархат продовжує блокувати усі церковні процеси в селі. Хоча представників церкви країни-агресора в рази поменшало. Більшість від’єднатись вирішили добровільно ще у травні. Останніми тижнями парафіяни ПЦУ намагалися потрапити до церкви принаймні, аби поховати людину. Виникла шарпанина, яка, кажуть люди, переросла у бійку.

    Прихожани московського патріархату кажуть – на односельчан не нападали. Але і віддавати церкву не збираються, бо не бачили офіційних документів про те, що вона належить православним.

    Найсвіжіше

    Популярне