П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Дії “УПЦ” на теренах країни викликають соціальну напругу серед вірян – Хмельницька облрада

    30 червня у приміщенні Хмельницької міської ради відбулось засідання “круглого столу” на тему “Позиції і дії громадян Хмельниччини у становленні в Україні Помісної Церкви”. В його роботі взяли участь заступник голови обласної ради Валентин Соколюк, депутати обласної ради, голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич, керуюча справами міської ради Юлія Сабій, представники громадських організацій, релігійних конфесій та федерації профспілок області.

    Засідання проходило під головуванням керівника організації “Хмельницьке обласне товариство політичних в`язнів, репресованих та членів їх сімей” Кузьми Матвіюка, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної ради.

    Жваве обговорення викликало головне питання, яке було на порядку денному – перехід релігійних громад Хмельниччини з “Української Православної Церкви” (Московського патріархату) до Православної Церкви України. Різко засудили учасники “круглого столу” позицію московського патріарха Кіріла, який публічно підтримав повномасштабне вторгнення рф до України.

    У ході засідання учасники заслухали виступи науковців щодо становлення та діяльності Православної Церкви на теренах України. Вони наголосили, що це питання наразі набуло широкого обговорення у територіальних громадах області та є вкрай актуальним.

    У свою чергу, Кузьма Матвіюк наголосив на тому, що дія “Української Православної Церкви” (МП) на теренах країни викликає соціальну напругу серед вірян, тому має бути заборонена на державному рівні. Учасники засідання круглого столу підтримали позицію головного спікера та зауважили, що сьогодні неприпустимо підтримувати будь-які організації, які мають залежність від москви, в тому числі й релігійну.

    Найсвіжіше

    Популярне