Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Там, де ми втрачаємо одну людину, росія – п’ять” – Зеленський

    Україна також зазнає втрат у війні проти росії. Однак, де українські війська втрачають одну людину, російські – втрачають п’ять.

    Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю американському телеканалу NBC.

    “Потрібно зрозуміти, що не тільки ми втрачаємо. Там, де ми втрачаємо одну людину, росія втрачає 5 осіб. Там де ми втрачаємо один танк – вони втрачають 5. Ось так ми боремося. Але потрібно бути справедливим і сказати, що нам складно. Бо знову-таки інші цифри, на один наш танк у них 10 танків, на одного нашого бійця – їх 10 військових. І якими б міцними ми не були, їх в 10 разів більше і це дуже складно. Нам складно, але ми стоїмо”, – наолосив Глава держави.

    Зеленський додав, що Україні буде складно стояти віч-на-віч проти рф і ми можемо не витримати.

    “Тому дуже важлива підтримка Європи, насамперед США – від суспільства до президента Джо Байдена.Тому, що всі повинні розуміти, що це не наша війна, Просто Україна з росією, це війна всього світу з конкретно рф, з їх військово-політичним керівництвом, з їх армією і все це повинні зрозуміти. Ми не зможемо одні і, слава Богу, що нам допомагають”, – заявив глава держави.

    Він переконаний, що війна закінчиться перемогою України.

    “Як би важко не було ми повинні витіснити окупантів з нашої землі. Скільки зможемо, ми будемо це робити”, – наголосив Зеленський.

    Глава держави заявив, що переживає, що Захід може втомитися від України.

    “Я відчуваю іноді, чую деякі слова, заклики до допомоги, я бачу це. Ми не маємо права програти, я говорю про мир. Я вважаю, що ця спільна перемога і перемога буде США, України, європейських держав. Якщо ми програємо, хто б що не говорив, тоді програє демократія, а значить програють США, європейські держави. Я знаю, всім не просто, але потрібно”, – підсумував президент України.

    Найсвіжіше

    Популярне