Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    РФ вперше з 1918 року зазнала дефолту за зовнішнім боргом — ЗМІ

    Пільговий період для пропущених платежів Росії за облігаціями на суму близько $100 млн, що заблоковані через санкції, завершився ввечері у неділю, 26 червня. Тому РФ вперше з 1918 року потрапила в дефолт по зовнішньому боргу в іноземній валюті.

    Як пише Bloomberg, це є ознакою того, що країна перетворюється на «економічного, фінансового та політичного вигнанця», передає Час.news.

    З початку березня валютні резерви центрального банку РФ залишаються замороженими, а найбільші банки — відірваними від світової фінансової системи. Але враховуючи шкоду, якої санкції вже завдали економіці та ринкам, дефолт є швидше символічним.

    Сама ж Росія відмовилася визнавати дефолт, заявивши, що у неї є кошти, щоб покрити будь-які рахунки, але немає можливості здійснити оплату.

    Минулого тижня РФ оголосила, що перейде на обслуговування свого непогашеного суверенного боргу в розмірі $40 млрд у рублях, критикуючи «форс-мажорну» ситуацію, яку, за її словами, штучно створив Захід.

    Раніше Bloomberg вже писало, що офіційної заяви про дефолт від російської сторони не буде і там цього не визнають.

    Востаннє Росія потрапила у дефолт у 1918 році, коли більшовики під керівництвом Владіміра Лєніна відмовилися платити за царськими боргами своїм іноземним кредиторам.

    Найсвіжіше

    Популярне