Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ винаходять нові й нові способи виправдати воєнні злочини

    Російська православна церква відіграє особливу роль у форсованому, директивному увічненню «ратних подвигів» російських військових. Підлеглі патріарха Кіріла винаходять нові й нові способи виправдати воєнні злочини та агресію.

    Про це йдеться в матеріалі Детектор.media.

    Так, РПЦ залучає до пропаганди війни неповнолітних: «У духовно-патріотичній акції „Пісьмо солдату” взяли участь учні недільних шкіл православних парафій Ставропольської єпархії. У Світлоградському благочинні хлопці 6–12 років написали щирі слова подяки воїнам, які проводять спеціальну операцію в Україні» («Ставропольская правда», 08.06.2022).

    РПЦ також благословляє виготовлення ікон для військових, які обстрілюють українські міста «Іскандерами»: «Майстерня “Палехський Іконостас” підтримала бійців, які беруть участь у спецоперації в Україні. Для військовослужбовців 112-ї ракетної гвардійської бригади, що дислокується у Шуї, художники написали зразки. Мініатюрні ікони Миколи Чудотворця, Спасителя, Матері Божої, архангелів будуть підтримувати та оберігати тих, хто зараз далеко від дому» (Ivanovonews, 01.06.2022).

    Найсвіжіше

    Популярне