Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Низький моральний дух заважає військам рф досягати оперативних цілей – розвідка Британії

    Британська розвідка назвала низку ймовірні причини низького морального духу російської армії, що заважає їм досягати оперативних цілей.

    Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

    Останніми днями і росія, і Україна продовжували вести потужні артилерійські обстріли напрямків на північ, схід і південь від Сєвєродонецької «кишені», але без змін на лінії фронту, йдеться у повідомленні розвідки Британії.

    Водночас російська влада намагається чинити юридичний тиск на військових інакодумців, чому заважає офіційний статус вторгнення як «спеціальної військової операції», а не як війни.

    «Причини низького морального духу росіян включають ймовірне погане керівництво, обмежені можливості для ротації підрозділів поза бою, дуже великі втрати, бойовий стрес, тривале погане матеріально-технічне забезпечення та проблеми з оплатою праці», – йдеться у звіті.

    Як наголошує британська розвідка, багато російських військовослужбовців усіх рангів також залишаються збентежені щодо цілей війни. Моральні проблеми в російських військах настільки значні, що обмежують здатність росії досягати оперативних цілей.

    Також розвідка Британії констатує, що у російській армії продовжують траплятися випадки відмови цілими підрозділами від наказів та збройних протистоянь між офіцерами та їхніми військами.

    Найсвіжіше

    Популярне