Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Президент Польщі подарував семінаристам у Ворзелі нову фігурку Фатімської Богородиці

    16 червня – особливий день для Вищої духовної семінарії Пресвятого Серця Ісуса Київсько-Житомирської дієцезії у Ворзелі, що отримала в дар фігуру Фатімської Богородиці з Президентського палацу Анджея Дуди. Саме таку фігуру з гіпсу понівечили під час окупації Київщини.

    Як повідомлялося, після звільнення Київщини, ректор семінарії побачив на власні очі, що після себе залишає військо, що несе «русскій мір». Постраждала також і від агресора фігура Фатімської Богородиці, яка була придбана для семінарії з нагоди ювілею об’явлень та стояла у їдальні.

    Історія про перебування окупантів у Ворзелі була висвітлена польською газетою Nasz Dziennik. Після цього до ректора семінарії о. Руслана Михалківа зателефонував капелан президента Польщі Анджея Дуди та повідомив про намір подарувати фігуру Богородиці для семінарії.

    Фігура Діви Марії Фатімської виготовлена з дерева та довший час стояла у Президентському палаці у Варшаві. Фігуру перевезли до України потягом під час візиту президента Польщі Анджея Дуди три тижні тому.

    16 червня фігура Богородиці була перевезена до Ворзеля. Її привіз Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

    Цей дар для семінарії о. Руслан Михалків прокоментував так: «Ми вдячні за пам’ять, висловлюємо свою повагу за готовність свідчити про віру та товаришувати як Україні загалом, так і нашій невеличкій семінарійний спільноті в ці складні часи. Справжня віра не руйнує, а будує. Ми впевнені, що сьогоднішній жест близькості черговий раз нас до цього заохочує».

    Яка ж доля чекає понівечену під час окупації гіпсову фігуру Богородиці? Ректор розповів, що невдовзі планують її реставрувати. Однак вона назавжди залишиться видимим знаком та свідком боротьби за Істину, Свободу та Батьківщину.

    У супровідному листі до фігури Богородиці, Анджей Дуда побажав, аби подарована фігура була символом перемоги добра над злом та джерелом надії для України, Європи та світу на швидке настання миру.

    Найсвіжіше

    Популярне