Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Українці – народ, що не боїться воювати» – Папа Римський

    Українські біженці, які прибувають до інших країна, це жінки й діти, в той час як чоловіки залишилися, щоби воювати.

    Про це Папа Римський Франциск заявив під час зустрічі із головними редакторами єзуїтських часописів, повідомляє Vatican News.

    Понтифік також нагадав про свою зустріч з дружинами оборонців «Азовсталі», які просили втрутитися, щоби врятувати їх. «Це жінки з дітьми, чоловіки яких там воюють. Молоді та красиві жінки. Але я запитую себе: що трапиться, коли згасне ентузіазм допомагати? Бо речі вистигають, хто тоді заопікується цими жінками? Ми повинні дивитися далі, крім конкретних дій в цей момент, і думати, як ми їх підтримуватимемо, щоби вони не потрапили в тенета торгівлі людьми, не були визискувані, бо стерв’ятники вже кружляють», – сказав Папа Римський.

    «Україна є спеціалістом у тому, щоб переживати поневолення та війни. Це багата країна, яку завжди обрізали, розділяли на шматки бажанням тих, хто хотів заволодіти нею, щоб визискувати. Історія немовби приготувала Україні долю бути геройською країною. І коли бачимо це геройство, воно зворушує наше серце. Це геройство, що обіймається з ніжністю! Насправді, коли прибули перші молоді російські солдати, – пізніше послали найманців, – відправлені на “військову операцію”, як вони казали, не знаючи, що їдуть на війну, то ці ж українські жінки заопікувалися ними, коли вони потрапили в полон. Велика людяність. Сміливі жінки. Це народ, що не боїться воювати. Це працьовитий народ, який, водночас, пишається своєю землею. Маймо на думці українську ідентичність. Нас зворушує бачити цей героїзм. Я хочу дійсно підкреслити цей момент: героїзм українського народу. Перед нашими очима – ситуація світової війни, глобальних інтересів, торгівлі зброєю та геополітичних завоювань, що тепер шматує геройський народ», – наголосив понтифік.

    Найсвіжіше

    Популярне