П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Раніше лише пророки, тепер кожний віруючий може спілкуватися з Богом – Епіфаній про Трійцю

    У час Старого Завіту знання про Бога, як Святу Трійцю, було таємничим і відкривалося лише пророкам. Бо людство загалом і навіть частково сам народ Ізраїля, якому дані були закон і одкровення, схилялися до багатобожжя, поклоняючись під іменем богів духам злоби – бісам.

    Про це говорив предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній під час Всенічного бдіння напередодні Дня Святої Трійці.

    “Тож для слабких і неутверджених у вірі одкровення про Бога, Єдиного за сущністю і Троїчного в Особах, – було би неможливим для сприйняття. Як діти спочатку пізнають просте, а в міру зростання отримують знання все більш складні – так і людство спочатку мало бути утверджене в одкровенні про Єдиного Бога, а коли сповнився час – то відкрилася для вірних й істина про Троїчність Божественних Осіб”, – зазначив митрополит Київський та всієї України.

    “Якщо у Старому Завіті лише обрані пророки, як Мойсей, могли спілкуватися з Богом, як сказано у книзі Вихід, «ніби говорив хто з другом своїм» (Вих. 33: 11), то тепер така можливість через Христа у Дусі Святому відкрилася для кожного віруючого”, – наголосив предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне