Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Делегація Маланкарської Церкви відвідала Архієпархію Америки

    27 травня 2022 року, митрополит Захарія Мар Ніколовос (Маланкарська православна Сирійська Церква) був прийнятий архієпископом США Елпідофором, першоєрархом Грецької православної архієпархії Америки, у штаб-квартирі архієпархії на Манхеттені.

    Єєрархи обговорили різні хвилюючі теми, включаючи проблеми служителів, існуючі богословські діалоги/угоди між Орієнтальними Православними та Східними Православними Церквами, а також богословську освіту в Північній Америці.

    Архієпископ Елпідофор також розповів про святкування століття Грецької Православної Архієпархії Америки, а також про майбутнє освячення національного святилища Святого Миколая у Всесвітньому торговому центрі. Слід зазначити, що Маланкарську православну сирійську церкву було представлено на історичній “закладці наріжного каменю” святині у жовтні 2014 року.

    Два єрархи розділили спільну трапезу та обмінялися подарунками на честь їхньої радісної зустрічі. Вони також домовилися найчастіше зустрічатися для зміцнення відносин між Північно-Східною Американською єпархією та Грецькою православною архієпископією Америки.

    Раніше митрополит Елпідофор зустрівся з королем Йорданії Абдаллою II щодо міжконфесійного діалогу та співпраці.

    Довідково: Маланкарська православна сирі́йська церква — орієнтальна православна церква, не визнана Вселенським православ’ям. Вважається, що вона відпала від православ’я, не прийнявши рішень Халкидонського собору.

    Найсвіжіше

    Популярне