Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    “Ми православні і нам нема що ділити”: волонтерка опублікувала методичку для російських окупантів

    Волонтерка Меланія Подоляк у своєму телеграм-каналі опублікувала фото російської методички щодо спілкування окупантів з населенням України, знайденої у селі Велика Димерка Броварського району.

    Там детально розписані основні тези та відповіді на можливі питання від місцевого населення, а також пояснення чому потрібно говорити саме так і який результат це має принести.

    “Російським окупантам навіть думати не треба, їхні фрази ретельно продумали “зверху””, — зауважують на фейсбук-сторінці Збройних сил України з посиланням на телеграм-канал Меланії Подоляк.

    Зокрема, в тексті прослідковуються типові наративи кремля, які безперервно звучать на усіх рівнях. Зокрема, вони намагаються нав’язати думку, що в усьому винні “маріонетки” Порошенка, Зеленського та ляльковиків США”, “слабка українська влада покинула населення без продуктів, пенсій та зарплат”, а російські війська приїхали в Україну “з гуманітарною місією”.

    'Ми православні і нам нема що ділити': волонтерка опублікувала методичку для російських окупантів - фото 93980

    Присутній тут і релігійний момент. На запитання: “ви українці чи росіяни?” — рекомендують відповідати “Ми і українці, і росіяни, але головне, що ми православні і нам немає що ділити”.

    Далі йде порада, що при суперечках наводити приклади “гейпарадів, розкол православ’я, продаж землі іноземцям, біолабораторії”. Окупантам пояснюють, що так, вони росіяни, але заради уникнення конфронтації це не потрібно згадувати. “9 років пропаганди прирівняли образ росіянина до образу завойовника. Образ православного — чистий”, — вважають автори кремлівського темника.

    “Ця методичка є черговим доказом того, як росія прагне уникнути відповідальності за свої злочини.

    З самого початку повномасштабного вторгнення в Україну москва заявляла про “порятунок народу Донбасу” та його “захист від геноциду київського режиму”. Російські та проросійські ЗМІ чітко окреслюють, що підставою для початку так званої “військової спецоперації” стали звернення окупаційних адміністрацій так званих “ЛНР” та “ДРН”, які попросили у путіна “допомоги у відбитті агресії України”. Тобто саме “народ Донбасу” закликав росію втрутитись. А московія тільки “вирішила допомогти”.

    Такої ж лінії дотримуються і російські посадовців, які заявляють, що подальшу долю того чи іншого тимчасово окупованого району/ області/ населеного пункту “вирішуватимуть самі мешканці”. За цією “російською демократією” ховається намагання перекласти відповідальність з російської федерації на місцеве населення.

    Подальші інформаційні зусилля кремля продовжуватимуть зосереджуватись на “вибілюванні” росії та створення передумов для уникнення нею відповідальності”, — твердять на сторінці ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне