Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ МП веде цілеспрямовану інформаційну кампанію підігрування агресору, – Горєвой

    Предстоятель УПЦ МП Онуфрій хоча й звертався до Путіна із закликом припинити війну, проте у щирість його слів важко повірити.

    Таку думку в інтерв’ю «Дивись.info» висловив релігієзнавець Дмитро Горєвой.

    “Мені здається, що він (Митрополит УПЦ МП Онуфрій – РІСУ) і далі перебуває у статусі «не від цього світу» – такого собі монаха, який молиться і його не хвилює, що відбувається довкола. Ми не бачимо голосних заяв із закликами припинити вбивати їхніх вірян і руйнувати їхні храми”, – сказав він.

    “Ось для прикладу, на сайті УПЦ МП є заява про те, що на Сході загинув монах у монастирі від прильоту міни. Але міна якась у них анонімна – невідомо, звідки вона прилетіла і якими військами була випущена. При чому така анонімність за 8 років спостерігання за Московським Патріархатом стосується виключно щодо російської зброї. Якщо обстріл вівся українськими військами, то ніхто не соромиться на цьому наголошувати. Коли ж міна була випущена росіянами чи сепаратистами на Донбасі, то в УПЦ МП ніяк не можуть зрозуміти, чий же то снаряд. Ми бачимо цілеспрямовану інформаційну кампанію підігрування агресору”, – додав Горєвой.

    Найсвіжіше

    Популярне