П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Диякон РПЦвУ Добкін: Для мене Кіріл ніхто. Не вважаю його священнослужителем

    Харківський політик і бізнемен Михайло Добкін, який у квітні цього став дияконом УПЦ МП, не визнає аатріарха Кіріла своїм Предстоятелем та духовним лідером.

    Про це він заявив у інтерв’ю Бабелю.

    “Я скажу за себе: для мене Кіріл ніхто, я не вважаю його церковнослужителем. Він, маючи можливість вплинути — словами, молитвою, попередити вбивства, нічого для цього не зробив, а навпаки — благословляв, виправдовував, підбурював. Який він мені Патріарх? Я цю людину не знаю і знати не хочу. Є [Митрополит УПЦ МП] Онуфрій, який ще в перший день виступив зі зверненням до Путіна з вимогою припинити [війну]”, – заявив Добкін.

    Михайло Добкін також вважає, що використання терміну “Московський Патріархат” щодо його Церкви є неправильним.

    “Справа не в тому, щоб прибрати Московський Патріархат. Ми ж не повʼязані з ними пуповиною, ми повʼязані певними життєвими обставинами — більше політичними, аніж церковними”, – зазначив він.

    За його словами, УПЦ МП уже готова до автокефалії.

    “Я вважаю, що сьогодні настав час абсолютної автокефалії Української Православної Церкви. Це визрівало ще при Блаженнішому Володимирі. Він був поборник автокефалії, але м’яким шляхом, щоб це було без викликів, скандалів. Владика Онуфрій здатний спокійно, правильно, за божими правилами і законами керувати нашою Церквою”, – підкреслив Добкін.

    Нагадаємо, у квітні 2022 року у Харкові митрополит УПЦ МП Онуфрій (Легкий) у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі висвятив на диякона екс-регіонала Михайла Добкіна.

    Найсвіжіше

    Популярне