Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Михайлівському соборі відбулося прощання з журналістом, військовим ЗСУ Олександром Маховим

    У Михайлівському золотоверхому соборі Києва 9 травня відбулося прощання з журналістом, військовослужбовцем Збройних Сил України Олександром Маховим, який загинув 4 травня, боронячи Україну від російської агресії.

    Поховали журналіста на Берковецькому кладовищі. Про це пише “Суспільне”.

    Попрощатися з загиблим прийшло близько сотні людей: колеги-журналісти, військові.

    “Людина, з якою ми сьогодні прощаємось, це в першу чергу людина. Це чоловік, який завжди відповідав за свої слова, який пішов захищати нас, який був дуже добрим. І взагалі коли починаєш говорити, що “був” це, м’яко кажучи, не вкладається в голові… Саша — герой”, — сказав журналіст телеканалу “Україна” Артем Джепко.

    Телеоператор з каналу “Україна” Владислав Смолянець пригадав, як Махов працював на корпункті у Луганську і робив матеріали з окупованого міста.

    “Коли він перший раз пішов воювати, він сказав, що повинен звільнити свою землю. Його мрія повинна здійснитись”, — сказав Смолянець.

    © Олександр Махов / Facebook

    Олександр Махов – учасник бойових дій, вів подкаст “Військкор”. 2020 року став єдиним представником українських ЗМІ на борту літака, який проводив евакуацію громадян України з Уханя.

    Нагадаємо, 4 травня через обстріл російськими військами загинув журналіст Олександр Махов, який ніс службу у лавах Збройних сил України. Махов народився у Луганську, протягом тривалого часу мешкав у Києві. Олександрові було 36 років. Він зустрів свій день народження у квітні на фронті. Його підрозділ брав участь у боях, зокрема, на Ізюмському напрямку.

    Найсвіжіше

    Популярне