Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    За час активної війни в Україні загинули 10 медиків, ще десятки поранені — Ляшко

    З часу повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 10 українських медиків та понад 40 дістали поранення.

    Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на спільному брифінгу з гендиректором ВООЗ Тедросом Аданомом Гебреїсусом.

    Окрім того, в Україні повністю зруйновані вже 40 лікарень, вони не підлягають відновленню. Ще приблизно 500 лікарень пошкоджені, там не можна надавати медичну допомогу.

    «Усе це порушує девіз ВООЗ: “Здоров’я для всіх”. І ми, на жаль, сьогодні не можемо це забезпечити, тому що там тривають бойові дії. Там небезпечно для всіх через те, що рф, порушуючи Женевські конвенції та міжнародне право, використовує заборонену зброю. Прошу всіх, хто опікується гуманітарними сферами, увімкнути максимум своїх політичних можливостей, зробити все можливе й неможливе, щоб зупинити війну в Україні», — сказав Ляшко.

    Очільник МОЗ закликав ВООЗ проявити лідерство, об’єднатися з Червоним хрестом та «Лікарями без кордонів», щоб забезпечити належний рівень надання медичної допомоги військовополоненим українцям.

    «На жаль, українським медикам дозволу російські окупанти не дають. Тому саме міжнародні організації повинні стати тим драйвером і врятувати українців, які нічого не вимагають, лише захищають свою державу, свої родини», — зазначив міністр.

    Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також закликав Гебреїсуса припинити членство росії у Виконавчому комітеті ВООЗ та перенести регіональний офіс ВООЗ із неінфекційних хвороб з Москви до Києва.

    Найсвіжіше

    Популярне