Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Парафія Вселенського патріархату у США зібрала понад 5000 доларів для фонду допомоги Україні

    20 березня Товариство Грецької Православної Церкви Всіх Святих у Вейртоні, Західна Вірджинія, організувало збір коштів для допомоги українцям, постраждалим від російських загарбників. У своєму листі до архієпископа США Елпідофора настоятель парафії Всіх Святих у Вейртоні отець Франк А. Міланезе та президент благодійної організації пані Перл Транто повідомили, що вдалось зібрати 6350 доларів, які будуть використані для благодійної допомоги українцям.

    Про це 6 травня повідомляє orthodoxtimes.com

    Захід, проведений спільно з Грецькою Православною Архієпархією Америки, Національним Товариством Філоптохосів та Міжнародними Православними Християнськими благодійними організаціями (IOCC), відбувався після церковних богослужінь.

    Зал був прикрашений українськими прапорами та соняшниками.

    Спеціальними гостями були Василь та Наталія Турянини з України. Василь, кваліфікований майстер, зараз розпочав власну справу в будівництві, яка включає реконструкцію, фарбування та різні інші проекти.

    Як головні доповідачі, пара розповідала про рідну країну, друзів та сім’ю, яку вони залишили, та війну, що почалася 24 лютого.

    Щодня, за їхніми словами, вони з нетерпінням чекають звістки від рідних, які залишилися в Україні.

    Український народ гостро потребує таких предметів першої необхідності, як їжа, вода, одяг та медикаменти, наголошувалося під час заходу.

    «Ми дякуємо всім, хто пожертвував і запропонував свою підтримку», – зазначив речник заходу. «Наші молитви з українським народом, дух якого ніколи не буде зламаний».

    Нагадаємо, УПЦ США зібрала 1,9 мільйона доларів для постраждалих українців та продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне