П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Африка показує приклад росії: Президента Гвінеї судять за зміну Конституції задля особистої вигоди

    Генеральний прокурор Гвінеї розпорядився розпочати судовий розгляд справи колишнього президента країни Альфи Конде, чий режим було повалено офіцерами, у зв’язку зі спробою змінити Конституцію держави для власної особистої вигоди. Співучасниками злочину визнано 26 екс-чиновників Гвінеї, пише «Хартыя‘97%» з посиланням на Reuters.

    84-річний Конде був усунений від влади внаслідок воєнного перевороту у вересні минулого року, який вчинили офіцери, які й здійснюють управління державою у Західній Африці. Гнів громадськості був викликаний тим, що президент змінив Конституцію для того, щоб мати можливість балотуватись на пост глави держави втретє.

    Конде та його поплічники обвинувачуються у співучасті у вбивстві, сексуальному насильстві та жорстокому придушенні масових протестів. Рішення Конде балотуватись втретє викликало незадоволення населення та спричинило хвилю мітингів, під час розгону яких, внаслідок жорстоких дій поліції, загинули десятки демонстрантів.

    Таким чином, невелика африканська країна, суспільство якої виявилось більш демократичним та свободолюбивим, аніж народ росії, показала чудовий приклад офіцерам рф.

    Спроба президента узурпувати владу внаслідок зміни Конституції викликала справедливий гнів народу та спровокувала патріотичний вчинок групи офіцерів, який подарував державі у Західній Африці шанс на обрання дійсно демократичної влади шляхом прямого волевиявлення.

    Чи послужить вчинок офіцерів Гвінеї прикладом для офіцерів росії, питання складне. Втім, співробітники федеральної служби безпеки рф вже натякнули суспільству, що повалення режиму путіна є імовірним і певні групи такий варіант розглядають цілком серйозно.

    Нагадаємо, мова йде про низку розсекречених та оприлюднених фсб документів про останні дні життя нацистського диктатора Адольфа Гітлера. Вказані відомості дозволяють провести чіткі і недвозначні паралелі між долею Гітлера та нинішнім становищем путіна.

    Тож багато дослідників та журналістів вважають, що цей вчинок співробітників фсб слугував таким собі попередженням, чи навіть анонсом, тої долі, яка вже найближчим часом очікує на узурпатора владіміра путіна. А досвід Гвінеї переконує нас у тому, що успішно боротись з диктатурою може практично будь-який народ.

    Найсвіжіше

    Популярне