П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині російська ракета пошкодила 120-річну церкву

    У селі Нова-Буда на Житомирщині внаслідок падіння російської авіаракети зазнала ушкоджень Свято-Хрестовоздвиженська церква, побудована в 1900 році.

    Про це у Фейсбуці повідомляє поліція Житомирської області.

    «До Радомишльського відділення поліції надійшло повідомлення про пошкодження у результаті авіаудару Свято-Хрестовоздвиженської церкви у с. Новій Буді. На місці, безпосередньо у селі, поліцейські дізнались, що подія сталася 1 березня після 14:00», – йдеться у повідомленні.

    За словами старости Анатолія Писаренка, найбільший уламок авіаракети впав посеред дороги перед будівлею храму, інші посікли дах прицерковної каплиці, довколишні дерева, а від вибухової хвилі повилітали шибки у вікнах споруди.

    Зазначається, що перші згадки про Свято-Хрестовоздвиженську церкву датуються 1900 роком, тобто храму щонайменше понад 120 років.

    Окрім того, поранення отримав місцевий житель, що йшов повз церкву до магазину.

    Поліція кваліфікувала подію як воєнний злочин – ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

    Як відомо, у селі В’язівка на Житомирщині російські війська знищили дерев’яну церкву ХІХ ст., що є пам’яткою архітектури національного значення.

    24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

    Найсвіжіше

    Популярне