Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті ходу РПЦвУ закидали яйцями. Ті заявили, що готові стати «мучениками за віру в Бога»

    29 квітня під час ходи вірян московського патріархату у селищі Ясіня стались сутички. Вірян московського патріархату закидали яйцями. Ймовірно місцевим жителям не сподобалось, що їхнім селом йдуть представники РПЦ, яка благословляє винищувати українців.

    Хресну ходу організували представники Московського патріархату із міста Рахів, які хотіли обійти всю Закарпатську область з «молитвами за мир в Україні», в той час, як їхній московський патріарх благословив війська рф на «денацифікацію» українців, що вилилось в сотні жертв серед дітей та тисячі – серед мирного населення.

    В РПЦвУ в традиційній маніпулятивній манері відреагували на інцидент. Там заявили, що їх обкидали яйцями не через приналежність до церкви окупанта, а нібито через віру в Бога. Деякі радикальні віряни РПЦвУ також заявили, що готові померти мученицькою смертю, але залишаться в Московському патріархаті, а не ПЦУ.

    В Україні діють сотні релігійних організацій і лише московський патріархат викликає таку відразу в населення. Однак в РПЦвУ твердо вірять, що їх ненавидять не через зв’язок з Москвою, а через «віру в Бога».

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Закарпатті на мітингу вірян про вихід з УПЦ (МП) священник збив на авто людину. Також архієрей УПЦ МП, який на Закарпатті блокує розрив відносин з рпц, виявився громадянином російської федерації.

    Найсвіжіше

    Популярне